Hasselback Aardappelen

25 06 2010 § 2 reacties

De laatste tijd duiken ze weer overal op: recepten voor Hasselback Aardappelen, van origine een Zweeds recept. Als je even gaat zoeken kom je ontzettend veel varianten tegen. Geen idee dus of mijn recept origineel is, wij vonden het in elk geval erg lekker. Ook makkelijk, de aardappelen hoef je niet te schillen en niet voor te koken. Voor wat frisheid kun je er wat zure room met bieslook bij serveren, maar wij deden het vandaag met mayonaise. Ook lekker.

Snij per persoon ongeveer 2 aardappels ter grootte van een ei aan een kant in, maar niet helemaal door. (Op de eerste foto kun je zien wat ik bedoel.) Smelt een klont boter in een bakje en meng wat verse peterselie, teentje geperste knoflook en wat zout en peper door de boter. Het schijnt ook lekker te zijn met rozemarijn. Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze met het botermengsel. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.

About these ads

Getagd: , , , , ,

§ 2 Reacties op Hasselback Aardappelen

Wat is dit?

Je leest nu Hasselback Aardappelen voor Jessi blogt.

Meta

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers op de volgende wijze: