Perencake met chocolade

10 12 2010 Reageren uitgeschakeld

De sneeuw gaat smelten volgens het weerbericht, dus de hoogste tijd om de overgebleven chocoladeletters ook te smelten. In dit geval heb ik een stuk pure reep in deze perencake gestopt. Heerlijk is hij, het basisrecept komt van Purplefoodie. Die heeft het weer van Marks & Spencers. Door de chocolade aan het recept toe te voegen lijkt de smaak een beetje op het Franse dessert Poires Belle Hélène. Jum.

Ingrediënten
voor een kleine springvorm
van 16 cm

  • 100 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 biologische eieren
  • 1 rijpe peer in dunne plakjes (waarschijnlijk iets teveel)
  • wat suiker om over de cake te strooien
  • 25 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in.
  2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en gember goed oor elkaar.
  3. Meng in een andere kom of (keukenrobot) de suiker en zachte boter (hou een beetje boter achter de hand voor straks) romig. Doe een voor een de eieren erbij.
  4. Meng met een pollepel het bloemmengsel door je eier/suiker/botermengsel.
  5. Vul je ingevette vorm met het beslag en leg de peer er in een waaiervorm bovenop. Bestrooi met wat suiker en de laatste boter.
  6. Bak ongeveer een half uur, of tot een cocktailprikker er schoon uitkomt. Laat een klein beetje afkoelen voor je de cake serveert.
About these ads

Getagd: , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Perencake met chocolade voor Jessi blogt.

Meta

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

%d bloggers like this: