Maskers van Kikker – Kleuters

12 04 2005 § 4 reacties

Maskers Kikker
Tijdens mijn stage bij de kleuters heb ik deze maskers gemaakt. Ze zijn bedoeld om in de huishoek neer te leggen zodat de kinderen het verhaal uit een boek over Kikker na kunnen spelen. De maskers zijn ontzettend makkelijk te maken:

Je hebt nodig:
– grote papieren cirkel in de kleur van het karakter
– kleinere cirkel voor de mond (rood voor Kikker, oranje voor Eend,…)
– een strook papier in de kleur van het karakter
– twee witte cirkels voor de ogen (voor Kikker extra groot)
– twee kleine zwarte plakrondjes voor de pupillen
– lijm
– schaar
– nietmachine

Plak de ogen volgens het voorbeeld op de grote cirkel. Voor Kikker moeten ze natuurlijk uitsteken, zoals bij een echte kikker. Een rode kleinere cirkel knippen we doormidden. Dit wordt de mond, plak deze op de goede plek. Om de mond van Eend te maken vouwen we een oranje cirkel doormidden, deze knippen we niet door maar plakken deze met één helft vast. Zo krijg je een echte eendenbek.

Maak het geheel vast aan de strook (ongeveer in het midden) met lijm (nietjes kan ook, maar is minder mooi) en meet de juiste maat bij een van de kleuters. Niet de strook vast zoals je ook bij een verjaardagsmuts doet. Klaar is Kikker!

Voor het masker van haas moeten er natuurlijk ook oren komen, knip deze van bruin papier en plak er ook een stukje roze in. Dat ziet er heel echt uit. Vergeet ook neus en tanden niet!

Mooie kleurplaten van Kikker kun je vinden op Kikkervriendjes.nl.

Advertenties

§ 4 Reacties op Maskers van Kikker – Kleuters

Wat is dit?

Je leest nu Maskers van Kikker – Kleuters voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers liken dit: