Internet & wereldoriëntatie

26 05 2005 § 4 reacties

Op veel scholen wordt er naar mijn idee nog onvoldoende gebruik gemaakt van internet als ondersteuning bij bijvoorbeeld wereldoriëntatie. Natuurlijk kun je gewoon de methode volgen, maar als je er wat hulpmiddelen bij gebruikt wordt het voor de meeste kinderen een stuk interessanter. En bovendien: het blijft beter hangen. Hier zijn een aantal websites die je direct kunt gebruiken tijdens een les wereldoriëntatie. Ter ondersteuning van je verhaal, of als onderdeel van een opdracht.

destination360.com
– Hier kun je de wereld bekijken in 360 graden panorma’s. Van spoor 12 op Utrecht Centraal tot Machu Picchu.

beeldbank.schooltv.nl – Hier vind je filmpjes over de meest uiteenlopende zaken. Denk aan een reis door de sterrenhemel of uitleg over zweten.

En wat te denken van maps.google.com waar je een kaart van Amerika ziet waarop je naar hartelust kunt in- en uitzoomen. Ook met een sattelietversie.

Als laatste aandacht voor de website van de Europese ruimtevaart esa.int waarop een schat aan informatie, plaatjes, filmpjes en zelfs een Nederlandstalige kinderafdeling te vinden is.

Ik zou zeggen: probeer het eens. Je zult zien dat de kinderen het erg leuk vinden om via de computer informatie te krijgen.

Advertenties

§ 4 Reacties op Internet & wereldoriëntatie

Wat is dit?

Je leest nu Internet & wereldoriëntatie voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers liken dit: