Schoenlapperstaart

25 02 2006 Reacties staat uit voor Schoenlapperstaart

SchoenlapperstaartSchoenlapperstaart

Ingrediënten:
1 kilo moesappels, 1 rol beschuit, 3 eieren, 50 gram boter, 100 gram suiker, 2 theelepels kaneel, 125 gram rozijnen, paneermeel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 °C. Schil de appel, snijd ze in stukjes en kook ze in een pan met een bodempje water tot een stevige moes. Verkruimel de beschuiten, splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf totdat deze pieken vormt. Vet een lage taartvorm met een doorsnede van 24 centimeter in. Bestrooi de boter met paneermeel. Roer achtereenvolgens de beschuiten, de boter, suiker, kaneel, rozijnen en eidooiers door de appelmoes. Spatel de eiwitten er luchtig door en doe het mengsel direct in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad. Ik deed er nog wat paneermeel op, om een soort korstje te krijgen. Bak de schoenlapperstaart in het midden van de oven in ongeveer 50 tot 60 minuten gaar en goed bruin. Laat de taart afkoelen en bestrooi de bovenkant royaal met poedersuiker.

Bron: Koken op z’n Hollands van Het Nederlands Zuivelbureau

Vandaag uitgeprobeerd en prima gelukt! Makkelijk, lekker en echt Hollands. Ideaal om op te peuzelen tijdens het schaatsen kijken op televisie. Wel even goed af laten koelen, anders is de taart wat soppig.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Schoenlapperstaart voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers liken dit: