Smart Board

25 03 2006 § 6 reacties

Smart BoardHoe ontzettend gaaf zou het zijn om in je klas een bord te hebben dat interactief is? Het lijkt mij in elk geval het einde. En: het bestaat nog ook. Het SMART Board is zo’n interactief whiteboard.

Het SMART Board is een interactief whiteboard dat uw computer samen met een projector in een handomdraai verandert in een krachtig presentatiemiddel voor ontelbare toepassingen. Het SMART Board laat uw computer en projector samenwerken, deze combinatie maakt het mogelijk dat het SMART Board fungeert als een interactief whiteboard. Met uw vinger neemt u de muisbesturing van uw computer over, zo kunt u iedere softwareapplicatie bedienen. Met uw vinger of een pen van de PenTray kunt u over het beeld heen schrijven, tekst en beelden omcirkelen of accentueren. Met het SMART Board in de klas creëert u een dynamische leeromgeving waarbij aandacht en enthousiasme van de leerlingen een vanzelfsprekendheid wordt.

Aldus de website. Ik moet eerlijk zeggen dat het me geweldig lijkt. Direct filmpjes en websites vanaf internet laten zien en je hele bord opslaan zodat je er later nog eens op terug kunt komen. Geen stoffig krijt meer, maar schrijven met elektronische inkt. Het prijskaartje zal de borden voorlopig nog wel buiten de meeste klaslokalen houden: 1300 euro voor het bord, plus een beamer en pc. Als je bedenkt dat een gewoon krijtbord ongeveer 800 euro kost dan is de keuze noodgedwongen snel gemaakt. Misschien hebben we over tien jaar allemaal wel zo’n bord in de klas: gaaf man.

Advertenties

§ 6 Reacties op Smart Board

 • jufanita schreef:

  Dit is echt weer de nieuwste hype in onderwijsland! Op het paboforum gaat er een topic hierover en jufhannah heeft ook een stuk van haar site er aan besteedt.

  Het klinkt allemaal super, ik wil ook!

 • Kimske schreef:

  Ja het is geweldig.. Maar het ouderwetse krijtbord heeft ook wel wat toch 😉 Ik maak zelf daar de beste tekeningen op bijvoorbeeld…

 • Thijs schreef:

  Er wordt veel gesproken over het Smartboard, dit is echter een merknaam die geworden is tot term voor een interactief whiteboard.
  Uiteraard zijn er veel meer alternatieve op de markt, zoals het Starboard van Hitachi. Kijk een op http://www.brinktechniek.nl/digicatalogus/presentatieframes.htm voor een alternatief.

 • Missteacher schreef:

  Wij krijgen na de verbouwing 3 Smartboards op school. Ben erg benieuwd!

 • BuGsy schreef:

  Bij ons op de HRO hebben we ze al een paar jaar. Erg leuk maar in de praktijk blijkt bijna niemand de functionaliteit die zo’n ding biedt ook echt te gebruiken.

  Projecteer een powerpoint presentatie en ga naar de volgende dia met een klop op het bord. Maak een aantekening op de actieve dia of onderstreep tijdens het presenteren een belangrijk woord en sla die onderstreping dan ook mee op. Erg leuk, erg handig…maar in de praktijk…heel weinig gebruikt.

 • Boozmoyg schreef:

  Thanks!,

Wat is dit?

Je leest nu Smart Board voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers liken dit: