Eten bij… Taverna in Utrecht

17 01 2010 Reacties staat uit voor Eten bij… Taverna in Utrecht

Taverna UtrechtGisteren na de film Up in the air toch maar even ergens iets eten. Meestal houden we thuis al een hele zoektocht op internet naar een leuk restaurantje, maar deze keer gingen we gewoon ter plaatse op zoek. Het was koud en het sneeuwde, dus we zijn het eerste restaurant ingegaan dat we zagen. Dat was Taverna. Van de rust van een besneeuwd Utrecht kwamen we in een drukke, lawaaiige werfkelder terecht. Op zich wel gezellig, alleen kan een vrijgezellenfeestje wel wat overlast geven, zeker met de geweldige akoestiek van een werfkelder. Maar op zich een gezellige tent, met weinig poespas aan de muur.

Snel hadden we een drankje, daarna werden we een tijdje genegeerd. Jammer als je honger hebt. Dan maar duidelijk vermelden dat we wel een mandje brood lusten. Helaas kwam dit pas na 20 minuten, samen met het voorgerecht. Mijn gebakken champignons waren gefrituurd en smaakten wat naar inktvisringen. Op zich niet onsmakelijk, maar ik had de meegeleverde tzatziki wel nodig voor de smaak. Toen de vegetarische schotel, die was niet heel bijzonder. Jammer ook, dat ik als vegetariër niet wat meer keus had dan alleen die schotel. Op mijn bord: een bergje tomatenrijst, reuzenbonen in een sausje, 1 kleine dolma, een bergje gefrituurde courgette en aubergine, gepaneerde en gefrituurde geitenkaas en veel tomaat met komkommer. Iedereen weet wat er gebeurd als je courgette en aubergine frituurt: dan krijg je een soppige, vette boel. Beetje jammer dat bijna alles deze avond in de frituurpan heeft gelegen. Dan verwacht je bij zo’n frituurpanfeest wel een bakje frites, maar dat kregen we dan weer niet. Oh ja, ik vergeet bijna de ‘salade’ die iedereen bij het hoofdgerecht geserveerd kreeg. Ijsbergsla, 3 rode uienringen, wat kool en 1 zwarte olijf. Toe maar. Die Grieken doen hun naam geen eer aan, qua salade.

Voor het toetje zijn we snel naar Toque Toque gesneld. Heerlijk rustig cappuccino met appeltaart gegeten. Goede koffie en lekkere taart op kamertemperatuur. Want: niets zo erg als appeltaart uit de koelkast. De cheesecake van mijn tafelgenoot was trouwens ook heerlijk.

Conclusie: Taverna krijgt een 6 voor de moeite, vegetariërs worden hier niet bepaald verwend.
Volgende keer ga ik weer naar die andere Griek, speciaal voor de moussaka.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Eten bij… Taverna in Utrecht voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers liken dit: