Saté Wokje

17 01 2010 Reacties staat uit voor Saté Wokje

Satay Stir Fry

Ingrediënten voor 2 grote eters:

  • half pakje rooktofu in dobbelsteentjes
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel zoete sojasaus
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 50 ml water
  • een handje pinda’s of cashews (in stukjes)
  • 1 zakje japanse roerbakmix (ja, dit is echt voor de hele snelle dagen)
  • 1 kleine paksoi in stukjes
  • noedels (zoveel als je lekker vindt)
  • eventueel een pepertje

Klop in een bakje de chilisaus, sojasaus, pindakaas en water tot een sausje. Kook water voor de noedels en bereid ze volgens ze verpakking. Bak de rooktofu in (rijst)olie knapperig in ongeveer 5 minuten, voeg dan de japanse roerbakmix toe (plus het optionele pepertje, gesnipperd) en roerbak nog 5 minuten. Dan de paksoi erbij en nog 3 minuutjes bakken. Voeg het sausje toe en roerbak nog 1 minuutje. Serveer met de noedels en met wat nootjes er overheen.

Getagd: , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Saté Wokje voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: