Kokos-Framboos-Chocolademuffins

20 01 2010 Reacties staat uit voor Kokos-Framboos-Chocolademuffins

Coconut Raspberry Chocolate Muffins

Mijn grieperige staat vond ik wel een mooi excuus om muffins te bakken. Voor een eerste poging zonder vast recept zijn ze echt geweldig, al zeg ik het zelf. Niet te zoet, niet te kokossig, niet te chocoladig, gewoon lekker. En ze hebben zo’n heerlijk knapperig hoedje. Kortom: prima aansterk-eten.

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een snuf bakzout
  • 80 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 25 gram fijn geraspte kokos
  • een handje frambozen (vers of diepvries)
  • 125 ml (halfvolle) melk
  • 45 ml olie (ik gebruikte rijstolie)
  • 1 medium (biologisch) ei
  • een beetje vanille extract

Verwarm de oven voor op 200 graden en stop 6 muffinpapiertjes in een muffinvorm. Meng alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, bakzout, chocolade, suiker, kokos) door elkaar. Stop alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom of keukenmachine en klop luchtig. Meng de droge door de natte ingrediënten, zo kort mogelijk, tot alles gemengd is.  Dan in een paar slagen de frambozen erdoor mengen en het mengsel in de vormpjes scheppen. Dan 20 minuten in de oven, tot een cocktailprikker of caketester er schoon uit komt.

Coconut Raspberry Chocolate Muffins

Getagd: , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Kokos-Framboos-Chocolademuffins voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: