Kokos & gemberkoekjes

9 04 2010 Reacties staat uit voor Kokos & gemberkoekjes

Ginger & coconut cookies

Veel gezonder kunnen koekjes niet zijn. Ze zijn gemaakt met volkorenmeel en gembersiroop. Daarom zijn ze ook niet zo heel erg zoet, maar voor mij zijn ze zoet genoeg. Ook zijn ze zo klaar, dus je hebt nog tijd genoeg om ze vanavond bij de koffie te proberen.

Ingrediënten
voor ongeveer 15 koekjes

  • 50 gram zachte boter
  • 1 biologisch ei
  • 50 ml gembersiroop
  • drupje vanille extract
  • 100 gram volkorenmeel
  • snuf zout
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 40 gram gedroogde, geraspte kokos (+ wat extra om de koekjes in te rollen)
  • een klein handje rozijnen

Meng alle natte ingrediënten door elkaar, doe in een andere kom hetzelfde met de droge. Meng de natte door de droge ingrediënten, ik gebruikte gewoon mijn handen. Rol de deegbal in wat plasticfolie en leg hem een half  uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 150 graden. Rol balletjes ter grootte van een golfbal van het deeg en rol ze door de kokos zodat ze goed bedekt zijn. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 17 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze goed afkoelen (bij voorkeur op een koelrekje, dan worden ze niet vochtig aan de onderkant) en bewaar je koekjes in een luchtdichte trommel of doos.

Getagd: , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Kokos & gemberkoekjes voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: