Uientaartje met balsamico

2 05 2010 Reacties staat uit voor Uientaartje met balsamico


Op deze druilerige dag besloot ik korte metten te maken met het uienoverschot in de voorraadkast. In een half uurtje toverde ik deze uientaartjes op tafel, die met een beetje verkruimelde geitenkaas een heel behoorlijk voorgerechtje zouden zijn. Vandaag hebben we ze tussendoor gegeten, als comfortfood op deze regenachtige zondag.

Ingrediënten
voor 2 taartjes

  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • klontje boter
  • 2 uien
  • 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • theelepel (gedroogde) tijm
  • 50 gram geitenkaas (optioneel)

Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en snij rondom een centimeter in, niet helemaal doorsnijden. Snij de uien zo dun als je kunt en bak ze met het klontje boter en de knoflook in een paar minuten glazig. Voeg de balsamico en de suiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat nog zeker 10 minuten gaar en bruin worden. Voeg ook de tijm en eventueel peper en zout toe.

Schep het mengsel op de bladerdeegplakjes, laat de ingesneden randen vrij. Deze komen in de oven mooi omhoog. Bak de taartjes ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Kruimel er eventueel wat geitenkaas over, maar ook zonder vonden wij ze erg lekker.

Getagd: , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Uientaartje met balsamico voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: