Kardemomkoekjes met jam

11 05 2010 Reacties staat uit voor Kardemomkoekjes met jam

De koekjes in de koektrommel waren bijna op, dus heb ik snel even nieuwe gebakken. Stel je voor dat er vanavond geen koekje bij de thee is! Het is wel vakantie hoor.

Ingrediënten
voor ongeveer 15 koekjes

100 gram bloem
90 gram zachte boter of margarine
scheutje (soja)melk
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel gemalen kardemom
jam (ik gebruikte abrikoos, maar alle smaken kunnen wel denk ik)

Meng alle droge ingrediënten door elkaar, ik gebruikte de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de boter toe en het scheutje melk. Maak een bal van het deeg. Laat het deeg even rusten in de koelkast, terwijl je de oven voorverwarmd op 180 graden. Maak ongeveer 15 balletjes van het deeg, met een deukje in het midden waar je wat jam in schept. Zorg dat de koekjes wat ruimte hebben, ze lopen uit in de oven. Een kwartiertje bakken is genoeg, de koekjes worden knapperig als ze afkoelen.

Getagd: , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Kardemomkoekjes met jam voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: