Pompoensoep

11 05 2010 Reacties staat uit voor Pompoensoep

Deze soep lijkt erg op de pastinaak-pompoensoep die ik eerder al plaatste. Maar deze soep maak ik in de herfst en winter zo ontzettend vaak, dat hij hier niet kon ontbreken. Tot laat in de lente komt deze soep uit mijn vriezer. Tot nu toe lijkt de lente ook verdacht veel op de herfst, dus deze soep smaakt half mei nog steeds prima.

Ingrediënten:
Voor 2 kleine kommetjes

* 200 gram pompoen, in blokjes
* 1 ui, gesnipperd
* beetje boter
* 500 ml groentebouillon
* beetje knoflookpoeder
* halve theelepel djinten
* zout en peper naar smaak

Fruit de ui in de boter. Voeg na ongeveer 3 minuten de pompoen toe en fruit nog 5 minuten. Voeg peper, zout, knoflookpoeder en djinten toe en roer even om. Doe de bouillon bij de groente in de pan. Laat ongeveer een kwartier doorkoken met het deksel op de pan. Pureer de soep met de staafmixer of blender. Eventueel garneren met wat room.

Getagd: , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Pompoensoep voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: