Spanakopita Quiche

12 05 2010 Reacties staat uit voor Spanakopita Quiche

Begin van het jaar maakte ik al eens spanakopita hapjes voor een verjaardag. Die gingen toen schoon op. Vandaag wilde ik eigenlijk een soort Griekse spinazietaart met filodeeg maken, maar bij onze buurtsuper hadden ze geen filodeeg. Ik had nog wel een bladerdeegoverschot in de vriezer, dus werd het quiche. Een spanakopitaquiche. Ook weer helemaal op gegaan.

Ingrediënten
voor 1 quiche

  • 3 biologische eieren
  • 400 gram spinazie
  • 1 ui
  • 50 ml (soja)melk
  • 200 gram feta
  • 5 zongedroogde tomaatjes op olie
  • handje pijnboompitjes
  • teentje knoflook
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • snuf nootmuskaat
  • zout en peper
  • olie
  • 5 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in. Ontdooi het bladerdeeg en rol het uit met een deegroller zodat de quichevorm ermee bekleed kan worden. Bak de bodem 15 minuten ‘blind’ met bijvoorbeeld wat gedroogde bonen. Snipper de ui en de teen knoflook. Fruit kort in een wok met wat olie en een snuf nootmuskaat. Voeg de gewassen spinazie toe, deze zal snel slinken. Laat nog een paar minuten pruttelen als alle spinazie geslonken is. Laat de spinazie dan afkoelen in een vergiet. Klop ondertussen de eieren los met de melk en verkruimel de feta er in. Voeg ook peper, zout, dille en de tomaat toe. Knijp zodra de spinazie is afgekoeld zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en snij de spinazie klein. Voeg de spinazie toe aan het eiermengsel. Prik met een vork wat gaatjes in de voorgebakken bodem en verdeel het spinazie-eiermengsel over de bodem. Strooi hier de pijnboompitten op en bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Lekker met bijvoorbeeld een Griekse salade.

Getagd: , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Spanakopita Quiche voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: