Muffins met kokos en chocolade

14 05 2010 § 1 reactie

Vandaag wilde ik graag weer eens muffins maken, maar had niet alle ingrediënten voor deze variant in huis. Ik verving de melk voor yoghurt en liet de frambozen weg. En wat blijkt? Dan worden ze nog lekkerder! Ze rijzen iets minder, maar zijn wel lekker smeuïg. Zo blijf je je recepten steeds verbeteren.

Ingrediënten voor ruim 6 muffins

  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een snuf bakzout
  • 80 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade (in stukjes)
  • 25 gram fijn geraspte kokos
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 45 ml olie (ik gebruikte rijstolie)
  • 1 medium (biologisch) ei
  • een beetje vanille extract

Verwarm de oven voor op 200 graden en stop 6 muffinpapiertjes in een muffinvorm. Meng alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, bakzout, chocolade, suiker, kokos) door elkaar. Stop alle natte ingrediënten bij elkaar in een kom of keukenmachine en klop luchtig. Meng de droge door de natte ingrediënten, zo kort mogelijk, tot alles gemengd is.  Dan  het mengsel in de vormpjes scheppen. Bak 20 minuten in de oven, of tot een cocktailprikker of caketester er schoon uit komt.

Getagd: , , ,

§ Een Reactie op Muffins met kokos en chocolade

Wat is dit?

Je leest nu Muffins met kokos en chocolade voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: