Citroenkoekjes zonder ei

28 05 2010 Reacties staat uit voor Citroenkoekjes zonder ei

Een tijdje geleden probeerde ik een chocoladecake zonder ei te maken, met erg vies resultaat. Misschien dat koekjes zonder ei beter smaken? Deze keer gebruikte ik nu geen tofu, maar azijn om de eieren te vervangen. Ik proef niks van de azijn en de koekjes zijn mooi gerezen en luchtig. Who needs egg anyway?

Ingrediënten
voor 6 grote of 12 kleine koekjes

  • 50 gram zachte boter
  • 60 gram rietsuiker
  • 35 ml kokosmelk
  • rasp van een halve citroen
  • 100 gram bloem
  • theelepel witte azijn
  • halve theelepel baksoda
  • drupje vanille extract
  • wat geraspte kokos om te decoreren

Verwarm de oven op 170 graden voor. Meng de suiker met de zachte boter in een kom. Voeg 2/3 van de bloem en de overige ingrediënten toe. Meng met een pollepel tot een kleverig geheel. Voeg nu steeds een beetje van de bloem toe, tot het deeg net niet meer aan je handen blijft plakken. Vorm koekjes in de gewenste grootte en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strooi eventueel wat kokos op de koekjes. Bak 15 minuten voor grote koekjes en ongeveer 11 minuten voor kleine koekjes. Laat afkoelen op een rekje en bewaar in een goed afgesloten trommel.

Getagd: , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Citroenkoekjes zonder ei voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: