Deense gebakjes met kersen & aardbeien

26 06 2010 Reacties staat uit voor Deense gebakjes met kersen & aardbeien

In de zomer koop ik vaak teveel fruit, zodat ik regelmatig fruit in de koelkast heb dat nog maar net goed is. Dieprode, zachte kersen en aardbeien met zachte plekjes. Net niet meer lekker om zo te eten, maar zonde om weg te gooien. Voor dat fruit is dit recept ideaal.

Ingrediënten
voor 4 gebakjes

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, geklopt
  • 450 gram kersen (ontpit) en aardbeien (in stukjes)
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 zakje vanillesuiker
  • wat aardbeienjam
  • eventueel wat citroenrasp

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg en bestrooi eventueel met wat extra bloem, tegen het plakken. Meng de suiker, maizena en citroenrasp met het fruit. Als het mengsel nog erg nat is, voeg dan nog wat maizena toe. Snij de plakjes bladerdeeg aan weerszijden in, zodat je een soort dubbele kam krijgt. Smeer een theelepel jam uit over het midden van het bladerdeeg en leg er ongeveer 2 eetlepels vruchtenmengsel op. Vouw de reepjes bladerdeeg om en om over de vruchten en bestrijk met het ei. Dan 15 minuten in de oven, op een bakpapiertje is wel verstandig. Het vruchtenmengsel gaat namelijk wel een beetje ‘lopen’ in de oven. Lekker bij een kopje thee of koffie.

Getagd: , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Deense gebakjes met kersen & aardbeien voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: