Wortelsoep

27 08 2010 Reacties staat uit voor Wortelsoep

Deze wortelsoep is bijna gelijk aan het recept voor geglaceerde wortelsoep van Mark Bittman. In 40 minuten klaar en het smaakt restaurantwaardig, vind ik zelf.

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 450 gram wortel, in plakjes
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • peper, zout
  • 100 ml water
  • 0,75 liter bouillon

Doe de suiker, mosterd en olie in een soeppan. Voeg de wortel en het water toe en toe en laat 10 minuten pruttelen met het deksel op de pan.  Doe vervolgens het deksel van de pan en zet het vuur lager, laat het vocht verdampen. Laat de wortels nog 5 tot 10 minuten zacht worden terwijl u roert. Voeg de bouillon toe en laat nog een kwartiertje zachtjes doorkoken. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper.

Getagd: , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Wortelsoep voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: