Pie met champignons en linzen

14 09 2010 § 3 reacties

Vandaag was er 0% zon voorspeld en helaas kwam dat ook uit. De hele dag een druilerige regen, de herfst is echt begonnen. Wij kregen spontaan zin in herfstkost en heimwee naar de vakantie, vandaar deze vegetarische ‘pie’ met champignons en linzen.

Pie met champignons en linzen
ingrediënten voor 2 personen

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 20 gram cheddar in blokjes
  • 1/2 blikje bruine linzen
  • 1 winterpeen in kleine blokjes
  • 1/2 bakje kastanjechampignons in plakjes
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml bier
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1/2 theelepel dragon
  • 1/2 theelepel salie
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1/2 bouillonblokje
  • peper en zout
  • wat (zwarte) sesamzaadjes als garnering (optioneel)
  • margarine

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ui, wortel en knoflook in ruim margarine. Voeg het bouillonblokje toe en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de champignon, linzen en kruiden toe en laat nog 5 garen. Doe het bier erbij en laat het nog 5 minuten stoven.  Roer de bloem door het linzenmengsel om het wat te binden. Verdeel het mengsel over twee ovenschaaltjes en leg het bladerdeeg er op, bestrijk het bladerdeeg eventueel met (soja)melk of ei en strooi er wat sesam over. Zet de schaaltjes ongeveer een kwartier in de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is. Wij aten het zonder meer als volledige maaltijd, maar ik kan me voorstellen dat wat sla met mosterddressing er erg lekker bij is…

Getagd: , , ,

§ 3 Reacties op Pie met champignons en linzen

  • petra zegt:

    Hoi Jessi,

    Zag je blog en het ziet er lekker uit allemaal! wil je vragen of ik je mag linken op mijn blog of site.
    ik leef met een dieet vanwege allergie en heb ook veel recepten verzameld om te delen…

    Inmiddels ben ik begonnen met foodfeelgood.com, een online service om je dieet (je persoonlijk VoedselDNA) positief te communiceren.
    Daar heb ik ook het lacto-ovo-vegetarisch dieet in opgenomen.
    Op dit moment zijn we gestart met een basis-site die later aangepast/ uitgebreid kan worden.
    Community, mensen met dezelfde soort voedselDNA laten ‘linken’
    tips, twitter etc, alle moderne communicatie, zeg maar.

    Mocht je er anders over denken dan hoor ik het graag,

    groet, Petra

    dieetnooitmelk.wordpress.nl

  • Jessi zegt:

    Natuurlijk mag dat, leuk idee voor een website!

  • petra zegt:

    Dank je Jessi!
    Je blog staat bij insoiratie op http://www.foodfeelgood.com
    En een vriendin heeft al een heerlijke vega-ovenschotel van je gemaakt.
    Petra

Wat is dit?

Je leest nu Pie met champignons en linzen voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: