Chocolademuffins met noten en rozijnen

16 10 2010 Reacties staat uit voor Chocolademuffins met noten en rozijnen

Deze muffins doen denken aan een chocoladereep met nootjes en rozijnen. Erg lekker dus, en eigenlijk helemaal niet zo zoet. Het is weer gelukt om zonder ei een goede muffin te bakken, deze keer door toevoeging van wat extra bakpoeder en een beetje magere yoghurt. Ik begin bijna te denken dat je helemaal geen eieren nodig hebt om goede baksels te maken.

De muffins zijn gebaseerd op dit recept. Hieronder mijn eigen versie. Omdat het zoveel makkelijker is om met cups te bakken staan er deze keer geen grammen bij. Koop eens een setje maatcups om eenvoudiger met cups te bakken, of kijk op je maatbeker. Op de meeste maatbekers zijn namelijk ook gewoon cups af te lezen.

Ingrediënten
voor 12 grote muffins

  • 2 cups bloem
  • 1 cup suiker
  • 1/2 cup cacao
  • 1/2 cup zonnebloemolie
  • 1 cup water
  • 1/2 cup yoghurt
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snuf zout
  • scheutje vanillearoma of merg van een vanillestokje
  • 1/2 cup rozijnen
  • 1/4 cup gemengde nootjes (in kleine stukjes, gebruik bijvoorbeeld een vijzel)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom (ik gebruikte mijn keukenmachine) goed door elkaar. Voeg achtereenvolgens de olie, het water, de yoghurt en vanille toe. Voeg nu met enkele slagen de rozijnen en noten toe. Zorg dat de rozijnen met een laagje bloem bedekt zijn voor je ze toevoegt, dan zakken ze niet naar de bodem. Doe 12 muffinvormpjes in een muffinbakvorm en vul elk vormpje met het beslag. Zet de muffins ongeveer een half uur in de oven. Controleer of een cocktailprikker of caketester schoon uit de muffins komt, dan weet je zeker dat ze gaar zijn.

Getagd: , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Chocolademuffins met noten en rozijnen voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: