Couscoussalade met belugalinzen

9 12 2010 Reacties staat uit voor Couscoussalade met belugalinzen

De kaviaar onder de linzen: belugalinzen. Stevig en een beetje nootachtig van smaak, samen met couscous een geweldige basis voor een winterse salade. Zoals met alle salades: natuurlijk kun je gemakkelijk je eigen draai eraan geven door wat ingrediënten te veranderen of toe te voegen.

Ingrediënten
voor 2 personen

  • 150 gram couscous
  • 100 gram beluga linzen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 3 fijngesneden semi-zongedroogde tomaatjes
  • kleine rode ui, in dunne ringen
  • 50 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 1 eetlepel peterselie
  • 100 gram diepvrieserwtjes

Kook de linzen 30  minuten in ruim water zonder zout en voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Bak de ui bruin in wat olijfolie en roer samen met de kappertjes en tomaatjes door de couscous. Dan kan de dressing erdoor. De dressing maakte ik door de volgende ingrediënten door elkaar te roeren.

  • 1 1/2 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper
  • een 1/2 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • teentje knoflook (uit de pers)
  • wat citroensap naar smaak

Als de linzen en erwtjes gaar zijn mogen ze bij de couscous. Verwarm de salade nog even goed door en verkruimel de geitenkaas erover. Serveer meteen, met bijvoorbeeld een stuk vers brood met knoflookboter.

Getagd: , , , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Couscoussalade met belugalinzen voor Jessi blogt.

Meta

%d bloggers op de volgende wijze: