Pastinaaksoep met pompoen

23 02 2010 Reacties uitgeschakeld voor Pastinaaksoep met pompoen

Parsnip and pumpkin soup

Ik had even behoefte aan een vullend soepje. Wat hebben we in huis? Ui, pompoen en pastinaak. Het werd dus pastinaaksoep met pompoen. Heel eenvoudig te maken en lekker kruidig, zo op een wintermiddag. Ik gebruikte de dunschiller om zowel de pastinaak als de pompoen te schillen.

Ingrediënten:
Voor 2 kleine kommetjes

  • 200 gram pompoen, in blokjes
  • 1 middelgrote pastinaak, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • beetje boter
  • 500 ml groentebouillon
  • beetje knoflookpoeder
  • halve theelepel garam massala
  • zout en peper naar smaak

Fruit de ui in de boter. Voeg na ongeveer 3 minuten de pompoen en pastinaak toe en fruit nog 5 minuten. Voeg peper, zout, knoflookpoeder en garam massala toe en roer even om. Doe de bouillon bij de groente in de pan. Laat ongeveer een kwartier doorkoken met het deksel op de pan. Pureer de soep met de staafmixer of blender. Eventueel garneren met wat room.

Getagd: , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Pastinaaksoep met pompoen voor Jessi blogt.

Meta