Spanakopita

27 01 2010 Reacties uitgeschakeld voor Spanakopita

Puff Pastry Spanakopita

Ik had een enorme berg van deze hapjes gemaakt, maar aan het einde van het feestje was de schaal helemaal leeg. Officieel is dit Griekse hapje met filodeeg, maar vanwege een bladerdeegoverschot in de vriezer maakte ik het daarmee.

Ingrediënten voor ongeveer 30 hapjes

    15 velletjes bladerdeeg
    1 pak diepvriesspinazie (mag van mij ook vers, gewassen en klein gesneden hoor)
    1 blok feta (echte, geen ‘witte kaas’)
    peper
    oregano
    dille
    1 (biologisch) ei
    paneermeel

Verwarm de oven tot 220 graden voor. Ontdooi de spinazie en laat heel erg goed uitlekken. Verkruimel de feta door de spinazie en kruid met de genoemde kruiden (naar smaak). Als het mengsel te nat is, kun je er wat paneermeel door mengen. Als het mengsel te nat de oven in gaat, kunnen je hapjes namelijk open barsten.

Snij de vellen bladerdeeg schuin doormidden, zodat je driehoekjes krijgt. Leg een flinke theelepel van het spinaziemengsel in het midden van de driehoek. Strijk de randjes goed in met ei en vouw dicht. Dan even met een vork de randjes aandrukken. Ziet er leuk uit en voorkomt dat het deeg ‘ploft’ in de oven. Herhaal tot de vulling op is. Bestrijk de driehoekjes met ei en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Getagd: , , , ,

Reacties zijn gesloten.

Wat is dit?

Je leest nu Spanakopita voor Jessi blogt.

Meta